Matiketo Oy:n sopimus- tilaus- takuu- ja toimitusehdot

MATIKETO.fi verkkokauppa on Matiketo Oy:n (Y-tunnus: 0504340-5) kauppapaikka. Seuraavia ehtoja sovelletaan Matiketo Oy:n ja sen sekä yksityis- että yritysasiakkaiden välisessä kaupassa, ellei muista ehdoista ole sovittu kirjallisesti.

Matiketo Oy myy tuotteita ja palveluja täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille ja organisaatioille. Pidätämme oikeuden olla myymättä alle 18-vuotiaille kuluttajille, ilman holhoojan suostumusta.

 

1. Tilaaminen

1.1 Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin sopimus- tilaus-takuu- ja toimitusehtoihin. Voimassa olevat sopimusehdot ovat luettavissa Matiketo Oy:n verkkosivulla.

1.2 Tilauksen yhteydessä yksityisasiakkaan tulee aina ilmoittaa nimi, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Yritysasiakkaan tulee ilmoittaa yrityksennimi, Y-tunnus, yhteyshenkilö, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Asiakkaan antamat tiedot tallentuvat Matiketo Oy:n asiakasrekisteriin. Matiketo Oy:n asiakasrekisteri on luottamuksellinen ja Matiketo Oy sitoutuu olemaan luovuttamatta tietoja eteenpäin muille kuin tässä sopimuksessa mainituille osapuolille.

1.3 Kauppasopimus tulee voimaan, kun asiakas on jättänyt tilauksen ja maksanut sen. Ensisijaisesti yhteydenpito tapahtuu tilauksen jälkeen sähköpostilla, jota asiakas sitoutuu seuraamaan. Lähetämme tilausvahvistuksen sähköpostilla, heti tilauksen maksamisen jälkeen. 

1.4 Matiketo Oy ei vastaa välillisistä vahingoista. Matiketo Oy:n vastuu tuotteessa olevasta virheestä tai viivästyksestä rajoittuu aina kaupan purkamiseen ja etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen Matiketo Oy ei korvaa toiminnan keskeytykseen, ostajan purkautuneeseen sopimukseen tai tietojen, tiedostojen taikka ohjelmistojen katoamiseen tai tuhoutumiseen liittyviä vahinkoja, eikä muitakaan mahdollisia ostajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvia välillisiä vahinkoja.

1.5 Varaamme oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä isommissa erissä.

2. Hinnat

2.1 Tuotehinnaston hinnat sisältävät arvonlisäveron ja toimituskulut Suomeen ellei erikseen ole ilmoitettu. Emme toimita Ahvenanmaalle. 

2.2 Ostoskori näyttää tuotteiden yhteishinnan.

2.3 Myymme tilatut tuotteet tilaushetkellä voimassa olevalla hinnalla. Jos tilaukseen tehdään muutoksia, määräytyy tuotteiden hinta muutoksentekohetkisen hinnan mukaisesti.

2.4 Selvissä hintavirhetapauksissa Matiketo Oy voi vedota erehdykseen, jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo. Esimerkiksi, jos tuotteen hinnasta puuttuu numero tai numeroita.

2.5 Matiketo Oy pidättää oikeuden muuttaa tuotteiden hintoja.

2.6 Kirjallisesti annetut tarjoukset ovat voimassa 14 päivää, jos muuta ei ole sovittu.

3. Toimitus

3.1 Toimitamme koko Suomeen luukuunottamatta Ahvenanmaa.

3.2 Matiketo Oy:n verkkokaupasta ostetuilla tuotteilla on yleensä 1-10 arkipäivän toimitusaika riippuen asiakkaan valitsemasta toimitustavasta. Ilmoitamme aina asiakkaalle erikseen, jos tuotteen toimittamisessa kestää enemmän kuin 10 arkipäivää. Osalla erikoistilaus- tai uutuustuotteita voi olla pidempi toimitusaika. Jos tuotteen varastosaldo on 0 ja tilaat tällaisen tuoteen/tällaisia tuotteita, tilauksen toimitusaika voi olla pitkä. Tuotteisiin tilatut kaiverruspalvelut pitkittävät toimitusta yleensä 1-5 arkipäivää.

3.3 Mikäli tilattu tuote on vahingoittunut tai katoaa kuljetuksen aikana, asiakkaan tulee viipymättä ottaa yhteys meihin sähköpostilla tai puhelimitse. Mikäli tuotteen vaurioituminen on selvästi havaittavissa jo tuotteen vastaanottohetkellä, asiakas voi kieltäytyä vastaanottamasta tuotteen. Tällöin kuljetuksessa vauritoitunut tuote palautetaan lähettäjälle.

3.4 Mikäli tilauksesta puuttuu tuotteita, tulee ottaa yhteys sähköpostilla osoitteeseen [email protected], tai puhelimitse arkisin klo 9-17 välisenä aikana. Puuttuvan tuotteen jälkitoimituksen toimituskulut maksaa Matiketo Oy

4. Maksuehdot

4.1 Matiketo Oy:n verkkokaupan maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

4.2 Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitoo seuraavat ehdot: https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

4.3 Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard – ja Debit MasterCard  -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa – ja MasterCard SecureCode  SafeKey -todentamispalvelut.

Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella, eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

PayPal

Lue lisää: Mikä PayPal on?

4.4 Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa.

Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa. 

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla.

Pivon käyttöehdot

 

MobilePay

Ehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla.

MobilePayn ehdot

 

Siirto

Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:

OP:n yleiset euromaksuehdot (.pdf)

Siirto-palvelun käyttöehdot Nordealla (.pdf)

 

4.5 Lasku- ja osamaksupalvelut

Lasku- ja osamaksupalveluita Paytrail Oyj:n kautta tarjoavat Jousto ja OP lasku. 

Luethan vielä rahoitusyhtiökohtaiset tarkemmat ehdot, jotka näet hyväksyessäsi maksun. Kun hyväksyt maksun, hyväksyt samalla rahoitusyhtiön ehdot.

Jousto

Jousto-tuoteseloste [PDF]

Lue lisää: Jousto.com

OP lasku

      OP Laskun kuluttajaehdot (.pdf)

      Lue lisää: op.fi

4.6 Verkkopankkimaksulla tai luottokortilla maksettaessa edellytämme tilauksen maksamista heti. Maksamattomat ja kesken jätetyt tilaukset perutaan automaattisesti.

4.7 Asiakkaan yhteystiedot tallennetaan Matiketo Oy:n asiakasrekisteriin. Luottokorttitietoja, verkkopankin tunnuslukuja tai henkilöllisyystunnuksia ei koskaan tallennu asiakasrekisteriin.

4.8 Yrityksille laskulla tai e-laskulla myymisen vähimmäisehtona on, että yrityksen luottotiedot ovat kunnossa ja yritys on toiminut ainakin yhden tilikauden. Varaamme oikeuden valita laskutusasiakkaamme. 

4.9 Yrityksen johtoon kuulumattomien tulee toimittaa kirjallinen valtuutus oikeudesta tehdä ostoksia laskulla. Valtakirjassa mainittava toimitusosoite, tilauksen käsittelijän nimi ja yhteystiedot.

5. Palautusoikeus

5.1 Noutopäiväksi katsotaan se päivä, jolloin tilatut tuotteet on toimitettu asiakkaalle, asiakas on noutanut tuotteet postista tai vaihtoehtoisesti kuitin päivämäärä. Asiakkaan velvollisuus on todistaa noutopäivä, esimerkiksi postin kuitin avulla.

5.2 Tuotteilla on täysi 14 päivän palautus- ja vaihto-oikeus. Palautusaika lasketaan noutopäivästä/luovutuksesta. Palautus- ja vaihto-oikeus aikaan luetaan mukaan viikonloput ja pyhäpäivät, poislukien noutopäivä. 

5.3 Postimyynnin palautusoikeus koskee vain myyntikelpoisia tuotteita. Palautusaikana kuluttajalla on oikeus tutustua tuotteeseen ja kokeilla tuotetta, mutta tuotteeseen ei saa tulla käytön jälkiä, kuten naarmuja. Palautettaessa myös alkuperäinen myyntipakkaus ja kaikki siihen sisältyvä materiaali tulee olla tallella.

5.4 Postimyynnin palautusoikeus ei koske tuotteita, joiden pakkaukset on sinetöity ja asiakas on avannut sinetin tai sinetti on avattu esiasennuksen yhteydessä.

5.5 Palautusoikeus ei koske jo käyttöönotettuja tuotteita.

5.6 Palautusoikeus ei koske asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä tuotteita.

5.7 Kuluttajansuojalaissa määritetty 14 päivän palautusoikeus ei lähtökohtaisesti koske yritysasiakkaita, mutta voimme tapauskohtaisesti hyväksyä palautukset myös yritysasiakkailta.

5.8 Palautukset voi tehdä joko tuomalla tuotteet Matiketo Oy:lle osoitteeseen Erstankaari 8,15540 Villähde tai postin asiakaspalautuksena. Palautuksen mukana pitää olla kopio ostokuitista ja palautuksen tekijän yhteystiedot sekä tilinumero kauppasumman palauttamiseksi. Suosittelemme aina ennen palautusta ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla tai puhelimitse tarkempien ohjeiden saamiseksi.

5.9 Emme hyväksy tuotteen palautusta, mikäli kuluttaja on laiminlyönyt palautettavan tuotteen riittävän pakkauksen ennen lähetystä ja tuote on vahingoittunut tästä syystä kuljetuksen aikana. Palautettaessa käytettävä tuotteen alkuperäistä pakettia, eikä pakkaukseen saa tehdä merkintöjä. Kuljetusyhtiön kuljetuksen aikana aiheuttama palautuksen rikkoutuminen on Kuljetusyhtiön vastuulla.

5.10 Tuotteen palautusoikeus on aina tuotekohtainen. Mikäli samassa tilauksessa olevan tuotteen toimitus myöhästyy, se ei oikeuta saamaan aiemmin toimitetulle tuotteelle pidempää palautusaikaa.

5.11 Ulkomailta tehtyjen palautusten postikulut maksaa asiakas.

5.12 Palautusoikeus ei koske tilattuja palveluita (esim. asennnuspalvelut).

5.13 Tuotepalautuksen yhteydessä kauppasumma palautetaan asiakkaalle aina viimeistään 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

6. Takuu

6.1 Matiketo Oy antaa toimittamilleen tavaroille valmistajan myöntämän takuun materiaalin ja valmistuksen osalta. Takuuaika näkyy tuotteen tiedoissa.

6.2 Takuuajan katsotaan alkavan tavaran osto- tai noutopäivästä.

6.3 Asiakkaan on ilmoitettava tuotteessa olevasta virheestä kohtuullisessa ajassa, kun asiakas havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se.

6.4 Takuu ei kata vaurioita, joiden aiheuttajana on onnettomuus, sopimaton, varomaton tai epänormaali käyttö, ylikuormitus, salamanisku, tulva tai muu luonnontapahtuma, normaali kuluminen, virheellinen hoito tai uudelleen rakentaminen, muutos tai asennustyöt. 

6.5 Takuun puitteissa korvatuille tai kunnostetuille tuotteille on takuu vain alkuperäisen tavaran takuukauden päättymiseen saakka. Tuotteen takuukorjaukseen toimittamisesta ja palauttamisesta aiheutuvat kulut maksaa myyjä (Matiketo Oy).

6.6 Aiheettomista takuupalautuksista veloitamme asiakkaalta 30 €. Veloitamme myös kolmannen osapuolen takuuseen kuulumattomat kulut, mm. korjausarviot.

7. Erimielisyydet

7.1 Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja-asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. (ei koske yritysasiakkaita) Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

7.2 Mahdolliset osapuolten väliset erimielisyydet käsitellään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Toimitusehtoihin liittyvät kysymykset pyydämme esittämään sähköpostilla osoitteeseen [email protected]